Inbrekers slaan opnieuw toe bij jeugdbewegingen in Temelhof in Brugge: “We zijn het beu”

© TL
Redactie KW

Dieven hebben in een drietal lokalen van jeugdbewegingen in Tempelhof in Sint-Pieters Brugge ingebroken. Bij de jeugdbeweging Rode Valken Brugge Noord zijn ze het grondig beu. “We krijgen bijna elke maand ongewenst bezoek.”

De jeugdbeweging Rode Valken Brugge Noord heeft twee lokalen in het Tempelhof in Sint-Pieters. Maar daar krijgen ze meer dan geregeld ook personen over de vloer die er niet gewenst zijn. Sinds augustus werd er al een achttal keer in de lokalen ingebroken. Afgelopen weekend stelden ze zaterdag een eerste inbraak vast. Maandag bleek dat er ook in het tweede lokaal werd ingebroken. “We zijn het echt beu”, zegt Nancy Cauwels van de hoofdleiding. “Zowat elke maand moeten we vaststellen dat er iemand is binnen gebroken.”

De dieven doorzoeken telkens het ganse lokaal en namen al heel wat verschillende zaken mee: een beamer, een kist vol gezelschapsspelen, geld, een printer… “Dit weekend namen ze chips mee. En zelfs een pak bloem en een Ardeens gebaad uit de diepvries. Letterlijk alles wat ze kunnen vinden, nemen ze mee.”

De jeugdbeweging verhuist binnen meer dan een jaar naar een nieuwe locatie, maar hoopt toch dat de inbraken tot dan kunnen uitblijven. Vooral de schade aan de infrastructuur loopt telkens op. “Nu eens breken ze een deur open, dan is het weer een raam. Dit weekend gooiden ze bijvoorbeeld een houten blok door het raam. Maar ze zaagden ook al eens een ijzeren omlijsting van de deur kapot. We liggen hier zeer afgelegen en dat is geweldig voor de kinderen. Maar het betekent natuurlijk ook dat iemand met slechte bedoelingen hier heel wat tijd en weinig bekijks heeft.”

De politie is ondertussen opnieuw een onderzoek gestart, maar de jeugdbeweging zelf wordt er moedeloos door. Ook bij de buren – lokalen van andere jeugdbewegingen – werd al ingebroken. “De schade herstellen kost geld”, zegt Nancy. “En al stelen ze telkens kleine dingen, de uiteindelijke buit is toch ook al een behoorlijk bedrag. Als jeugdbeweging komt zoiets financieel hard aan. En het is ook geen evidentie om in beveiliging te investeren. De huidige schepen van Jeugd doet zijn best, maar we hopen dat we toch snel naar onze nieuwe lokalen kunnen verhuizen.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier