Inbrekers richten zware schade aan in frituur De Bosrand in Sint-Michiels

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Drie jongemannen hebben dinsdagnacht ingebroken in frituur De Bosrand in Sint-Michiels. Ze richtten voor 1.700 euro schade aan en konden… 3 euro buit maken. “Het zijn domme deugnieten. Ik kan het niet anders zeggen”, aldus de zaakvoerster.

De bekendste frituur van Brugge en omstreken kreeg dinsdagnacht ongewenst bezoek. Drie jonge inbrekers richtten hun pijlen op het frietkot langs de Koning Albert I-laan in Sint-Michiels. Toen ze na vijf minuten proberen de deur niet open kregen, gooiden ze maar een hamer door het raam. Ze sloegen eerst de bewakingscamera kapot en geraakten zo uiteindelijk wel binnen.

Camerabeelden

De camera bleef echter wel registreren. Op de beelden is te zien hoe ze naar de kassa achter de toonbank trekken. Toen die leeg bleek gristen ze het fooienpotje van het personeel mee. “Maar dat was pas leeg gemaakt. Er stak misschien drie euro in“, zegt zaakvoerster Cindy Sanctorum (45). “En in de kassa zat helemaal niets. We laten ‘s avonds nooit geld zitten. En bovendien betalen de meeste klanten ook digitaal.”

Hoewel de daders een heel kleine buit maakten, lopen de herstellingskosten wel behoorlijk op. Cindy moet een deur, een raam en een camera laten herstellen. “In totaal zal die inbraak mij 1.700 euro kosten. En dat voor een schamele drie euro. In ruil kreeg ik nog een hamer en een kapotte schroevendraaier. Want dat lieten de inbrekers liggen.”

Onderzoek afwachten

Cindy overhandigde de camerabeelden aan de politie. Daar is men een onderzoek naar de daders gestart. Het gaat om drie jongemannen, vermoedelijk uit de buurt. Cindy koos er bewust voor om de beelden niet op de sociale media te verspreiden. “Het zijn eigenlijk gewoon domme jonge gasten”, zegt ze. “Ze verdienen misschien ook een tweede kans. En als ik hun foto’s online gooi, gooi ik hun hele privé op een niet bepaald mooie manier op straat. Ik ga het politie-onderzoek dan ook gewoon afwachten. Volgens mij gaat het ook om klanten van de frituur. Ze wisten veel te goed waar de kassa én het potje met fooien stonden. Ze zijn hier zeker eerder al geweest.”

Het is niet de eerste keer dat de frituur – die in 2017 door deze krant nog tot beste van Vlaanderen werd verkozen – inbrekers over de vloer kreeg. In totaal werd namelijk al zeker 15 keer ingebroken. “En dat toch langs een drukke baan”, zegt Cindy. “Maar daar trekken ze zich precies niets meer van aan. Weet je, de daders zijn misschien al twee keer gevat. Maar nog nooit is mijn schade ook effectief vergoed.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier