Inbrekers in Poperinge stelen naast cash en elektronica ook… een puppy

Redactie KW

Dieven viseerden tijdens de nacht van dinsdag op woensdag enkele woningen in de Bellewijk in de Poperingse binnenstad.

Aan de Esdoornweg drongen dieven via de achtertuin een achterdeur binnen, die niet op slot was. “We waren die vergeten te sluiten”, jammert bewoonster Veerle Waerenburgh (27). “Ik lag boven te slapen met mijn man Joerie Platteau (38) en dochtertjes Hailey (8) en Hope (2). We hebben niets gemerkt en stelden ‘s ochtends vast dat 140 euro en enkele spullen verdwenen waren.

Als de dieven haar terugbrengen, mogen ze de rest houden

Ook het gesloten hok van onze chihuahuapuppy Beauty was leeg. Beauty is amper 3 maanden en maakte echt deel uit van ons gezin. We kunnen haar niet zomaar vervangen, zoals een laptop. Als de dieven haar terugbrengen, mogen ze de rest houden. Ik wil gewoon dat ze terugkeert. Een oproep via sociale media leverde al heel wat reacties op, maar niets bruikbaars. De politie stelde een pv op.”

Inbrekers in Poperinge stelen naast cash en elektronica ook... een puppy

Het gezin heeft nog een andere chihuahua. “Nounou sliep gelukkig in onze kamer. Waarom de dieven een chihuahua meenemen? Zo’n hondje is toch snel enkele honderden euro waarden. Voor Beauty betaalden wij 400 euro. De langharige hondjes zijn nog meer waard. 8 jaar geleden braken dieven al eens onze achterdeur open. Ze konden toen niets meenemen, omdat we er net woonden. Er gebeuren jammer genoeg regelmatig inbraken in deze wijk.”

Dieven drongen in dezelfde nacht ook binnen in een woning aan Bellestraat 40. “Ik werd wakker rond 4 uur ‘s nachts van het geluid van zware stappen, aangestoken lichten en slaande kasten, deuren en plastic zakken”, vertelt bewoonster Ingeborg Huyghe (36). “Ik was alleen met mijn kinderen van 17, 13 en 14 en durfde niet naar beneden gaan. Ik verwittigde mijn vriend, die de politie verwittigde. Ik hoopte dat de dieven niet naar boven zouden komen. Bij de aankomst van de politie rond 4.45 uur waren de vogels gaan vliegen. Onder meer 2 playstations, 2 laptops, 3 tablets, 2 smartphones, 2 digitale horloges, schoenen en rugzak waren verdwenen. Mijn tuinpoortje was gesloten, maar de achterdeur was open. Voortaan sluit ik die altijd.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier