Inbrekers brengen in Oostende 8.000 euro schade toe voor mountainbike van 1.000 euro

Norbert kreeg al drie keer inbrekers over de vloer. Twee keer in zijn winkel in de Nieuwpoortsesteenweg en een keer in de Zilverlaan. © JR
Redactie KW

Inbrekers hebben tijdens de nacht van zondag op maandag heel wat schade toegebracht in een fietswinkel in Oostende.

Eerst werd geprobeerd om het slot van de voordeur te forceren. Toen dat niet lukte sloegen ze een zijraam in van de winkel. Ze namen een mountainbike ter waarde van 1.000 euro mee. De schade die werd toegebracht bedraagt 8.000 euro. De buurt rond de Vogelwijk in Oostende wordt al drie maanden geteisterd door een inbrakengolf. Hoewel het niet zeker is dat het om dezelfde daders gaat, werd er wel op dezelfde manier ingebroken.

Uitbater Norbert Vandewalle (63) is er niet gerust in. “Het is al niet meer de eerste inbraak in de wijk”, zucht Norbert. “Volgens de politie zou het kunnen om een Noord-Franse bende gaan, maar daar bestaat geen zekerheid over. Voor hetzelfde geld hebben ze mijn winkel opgemerkt tijdens een van hun verkenningstochten in de wijk. Hoe dan ook, ik blijf achter met een financiële kater. Ik lag te slapen, boven mijn winkel, toen ik werd gewekt door de politie.”

“Ik heb helemaal niets gehoord, maar ik slaap dan ook aan de andere kant van de winkel. Ze wisten wat ze deden, want ze trokken het glas naar buiten het gras in om zo minder lawaai te maken. Hoewel ze slechts één mountainbike van om en bij de 1.000 euro mee namen, ging het hen volgens mij eerder om de elektrische fietsen, maar werden ze opgeschrikt waardoor ze de benen moesten nemen. Hoe dan ook, de ravage blijft even groot.”, zucht Norbert.

(JR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier