Inbraken in loodsen op Brugs industrieterrein… maar geen buit

Redactie KW

De politie van Brugge is een onderzoek gestart naar een reeks opvallende inbraken in garageboxen en loodsen afgelopen nacht. Langs de Monnikewerve, beter bekend als het industrieterrein, zijn donderdagnacht acht mensen slachtoffer geworden van de dieven.

De daders sloegen even na 23 uur hun slag op een complex dat ligt afgelegen van de baan langs een onverlichte weg. Op die plaats liggen tien loodsen en garageboxen naast elkaar. Op twee na braken de dieven alle sloten open.

Opvallend: de loodsen en boxen werden volledig doorzocht … maar een buit was er niet. Dure auto’s en werkmateriaal lieten de daders onaangeroerd achter. Zowel de politie als de slachtoffers staan zo voor een raadsel. Het is niet de eerste keer dat de buurt wordt opgeschrikt door inbrekers. Om die reden richten de zelfstandigen uit de buurt nu een BIN-netwerk op. Alles bij elkaar slaan daarbij 160 handelaars de handen in elkaar. Bedoeling is om elkaar te waarschuwen bij verdachte bewegingen. Eerder deze week werd de buurt rond de Blauwe Toren al opgeschrikt door vandalen die met een loodjesgeweer schade aanbrachten aan een etalage.

Rond de getroffen loodsen komt nu een toegangspoort. De sloten zelf zullen extra verstevigd worden bij herstelling. Eén van de slachtoffers gaat wel heel ver en parkeert vanaf nu elke avond een bestelwagen vlak voor de toegangspoort om te vermijden dat dieven nog bij het slot kunnen. De buurt staat bij de politie gekend als zeer inbraakgevoelig.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier