Inbraak en spectaculaire achtervolging maar nu toch achter de tralies

Na een achtervolging waarbij de inbrekers enorme snelheden haalden, kon het duo toch worden ingerekend. © Archief
Redactie KW

De 23-jarige Yordy B. werd door de rechtbank van Brugge veroordeeld tot 18 maanden cel voor een inbraak en de daaropvolgende achtervolging. Zijn kompaan Adam G. (24) kreeg een jaar effectief.

Op 14 juli 2013 beroofden Adam G., samen met Yordy B. een pralinewinkel in De Haan. Daarbij gingen ze aan de haal met 3.650 euro. Bij een verkeerscontrole even later trachtte het duo te ontsnappen aan de politie. Tijdens een achtervolging haalden de inbrekers snelheden tot 180 kilometer per uur en stoven ze door een rood licht. In Oostende ging het mis en ging het voertuig meerdere keren over de kop. Adam G. en Yordy B. kwamen ongedeerd uit de auto en probeerden te voet verder te vluchten. De 23-jarige dief werd gevat toen een politiehond hem in de gaten kreeg en beet.

Het Openbaar Ministerie vorderde 18 maanden met uitstel voor G. en drie jaar effectief voor zijn kompaan. De advocaat Filip De Reuse van Yordy B. vroeg tevergeefs om zijn cliënt een werkstraf op te leggen. Hij verwees daarbij naar zijn slechte jeugd en beperkt aandeel in de feiten. “Hij gooide weliswaar de buit in de richting van de achtervolgende politie, maar zou dit enkel gedaan hebben op vraag van Adam G.”

Voor een reeks inbraken en inbraakpogingen in Middelkerke en Nieuwpoort kreeg Adam G. al 18 maanden effectieve celstraf. Voor twee feiten van verboden wapenbezit werd hij telkens tot drie maanden effectief veroordeeld. De vier dossiers tegen de Tsjetsjeense Oostendenaar werden bij verstek behandeld.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier