Huurmoordonderzoek tegen Rekkemse zakenman van tafel geveegd

19/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 18/01/18 om 12:14

Hij zou een moordcomplot beraamd hebben tegen een ex-werknemer. Hij zou een huurmoordenaar besteld hebben om zijn slachtoffer een kopje kleiner te maken. Zakenman Thierry Maelfait (50) uit Knokke, zaakvoerder van Callens African Woods in Rekkem, leek vorig jaar in een foute maffiafilm beland te zijn. Het parket heeft het onderzoek tegen hem ondertussen geseponeerd. "Omdat het klinkklare nonsens is. Die hele affaire heeft mij en mijn bedrijf miljoenen euro gekost", zegt Thierry Maelfait.

Op 13 oktober vorig jaar stond de wereld van zakenman Thierry Maelfait uit Knokke even stil. Een krant blokletterde: 'baas bestelde huurmoord omdat ik gesjoemel ontdekte'. In het artikel beweerde ex-werknemer Filip J. (47) uit Jabbeke dat Thierry Maelfait hem zou willen liquideren omdat J. in de Afrikaanse houtfabriek van Maelfait waar hij werkte, op gesjoemel zou gestoten zijn. Er zou zelfs een telefoongesprek bestaan waarin te horen is hoe Thierry Maelfait uitvoerders zoekt voor de huurmoord op Filip J.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!