Hardleerse wegpiraat krijgt twee jaar cel na overtreding in Oostende

Deze keer kreeg de man een gevangenisstraf van twee jaar. © iStock
Redactie KW

Een 36-jarige man uit Aarschot dingt als het ware mee naar een record in de politierechtbank. Mohamed A. werd al een vijftigtal keer veroordeeld en moest nu opnieuw verschijnen. Deze keer kreeg hij een gevangenisstraf van twee jaar.

De dertiger lijkt zijn lesje maar niet te leren. Zowat elke mogelijke verkeersovertreding staat wel ergens in zijn indrukwekkende strafregister. In totaal werd hij een vijftigtal keer veroordeeld voor allerhande inbreuken. Dat hij daarna rijverboden kreeg, leek hem maar weinig te deren, want hij bleef duchtig verder rijden.

In november vorig jaar zag de politie hem in de Duinenstraat in Oostende rijden. Hij was een gevaar op de weg en beging de ene verkeersovertreding na de andere. “Ik was op weg naar de tandarts, want ik had een abces. Ik had daardoor heel veel pijn”, gaf hij de agente mee als verklaring voor zijn rijgedrag.

Boete van 8.000 euro en vijf jaar rijverbod

De politierechter in Brugge boog zich over het dossier. Ook hij fronste de wenkbrauwen bij het zien van zo’n uitgebreid strafverleden. Mohamed A. zelf daagde niet in de rechtbank op en werd dus bij verstek veroordeeld. Hij kreeg een effectieve gevangenisstraf van twee jaar, een boete van 8.000 euro en een rijverbod van vijf jaar. Als hij zijn rijbewijs daarna nog terug wil, zal hij moeten slagen voor medische en psychologische proeven en zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw moeten afleggen. Bovendien verklaarde de rechter zijn Volkswagen Polo verbeurd.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier