Handtassendief veroordeeld tot achttien maanden cel

11/02/19 om 15:39 - Bijgewerkt om 15:54

Voor tien handtasdiefstallen heeft een 53-jarige Fransman maandag een effectieve celstraf van achttien maanden gekregen. Hij had het telkens gemunt op slachtoffers die boodschappen aan het doen waren.

Handtassendief veroordeeld tot achttien maanden cel

© Getty Images/iStockphoto

De man sloeg toe in verschillende warenhuizen in Avelgem, Deerlijk, Wevelgem en Izegem. Hij ging telkens op dezelfde wijze te werk: hij hing rond in warenhuizen, op zoek naar potentiële slachtoffers. Wanneer die even hun handtas of portefeuille uit het oog verloren, sloeg hij toe. Hij ging er niet enkel vandoor met het geld, maar gebruikte ook de gestolen bankkaarten om extra geld af te halen. Het geld verspeelde de vermoedelijk gokverslaafde man op flipperkasten.

Tijdens het proces wees zijn advocaat er op dat hij wel nooit geweld gebruikte bij zijn diefstallen. Voor de feiten werd de Fransman maandag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van achttien maanden en een boete van 1.200 euro. Aan de twee slachtoffers die zich burgerlijke partij stelden, moet hij 1.200 euro betalen. Het is al de zijn vierde veroordeling in België, waaronder een keer een celstraf van tien jaar in 1997.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!