Grootscheepse politiecontrole rond Kortemark

30/06/18 om 23:42 - Bijgewerkt om 23:42

Naar aanleiding van het dancefestival Dreambeats hield politiezone Polder zaterdag een grootscheepse verkeerscontrole. 1 op 8 gecontroleerden testte positief op verdovende middelen, er werd voor duizenden euro's aan boetes en achterstallige belastingen geïnd en er werden drie wagens en een verboden wapen in beslag genomen. En dan waren er ook nog snelheidscontroles...

Grootscheepse politiecontrole rond Kortemark

De politiezone Polder kreeg bijstand van tien leerlingen van de West-Vlaamse Politieschool (WPS), collega's van PZ RIHO en Vlas, de scheepvaartpolitie, Vlabel en de douane.

In totaal werden 72 personen aan een drugscontrole onderworpen. 9 daarvan testten positief op verdovende middelen. De politie trof in 8 gevallen verdovende middelen en in 1 geval een verboden wapen aan. In al deze gevallen volgde een inbeslagname en gebeurde de betaling van de boete via een mobiele betaalterminal.

Er werden ook 2 rijbewijzen ingetrokken omwille van drugs in het verkeer. 1 Chauffeur diende z'n rijbewijs in te leveren omwille van gevaarlijk en asociaal rijgedrag.

De politie stelde ook 14 inbreuken op allerlei technische eisen vast.

De douane inde 1.250 euro aan openstaande boetes en 1.250 euro voor het rijden met gekleurde diesel. Vlabel inde 5.600 euro aan achterstallige belastingen en nam ook 3 voertuigen in beslag.

Verder was er ook snelheidscontrole. In de Torhoutstraat en Ichtegemstraat in Kortemark reed zowat 1 op 10 te snel, in de Oostendestraat in Diksmuide reed liefst meer dan 1 op 3 te snel. Concreet: in de Torhoutstraat reden er op 294 gecontroleerde voertuigen 26 te snel (zone 50). In de Ichtegemstraat reden op 284 gecontroleerde voertuigen 28 te snel (zone 50). In de Oostendestraat reden op 726 gecontroleerde voertuigen er liefst 260 te snel (zone 70).

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!