Gewelddadige hangjongeren pakken Kuurnse helden van De Warmste Week hard aan

© BRU
Redactie KW

Maurice Quequin (9) en Lenn Devlaeminck (8) zijn zondag het slachtoffer geworden van drie gewelddadige hangjongeren. De twee Kuurnse glasbolhelden gingen tijdens De Warmste Week nog deur aan deur om glas op te halen ten voordele van het Kinderkankerfonds.

“We waren een toertje aan het rijden met onze gocarts toen plotseling ter hoogte van het zwembad drie hangjongeren tussen de 13 en 15 jaar amok begonnen te maken tegen ons”, vertelt een zichtbaar aangeslagen Lenn maandagavond.

“Het begon eerst met een trap tegen de gocart van Maurice. We besloten dit zo te laten en reden gewoon verder met onze gocart, maar dit was duidelijk tegen de zin van de drie herrieschoppers die per fiets de achtervolging op ons hadden ingezet. Niet veel verder werd ons verhinderd om nog verder te rijden: het trio had de weg met hun fietsen versperd.”

Weer werd de gocart van Maurice onder handen genomen met als gevolg dat naast een kapot stuur ook een van de spatborden van de gocart van Maurice aan diggelen werd getrapt. “Maar ook Maurice zelf werd aangepakt. Naast enkele rake klappen, kreeg hij ook enkele bedreigingen naar het hoofd geslingerd om uiteindelijk aan een paal vastgebonden te worden.”

Zowel Maurice als Lenn hebben er alvast een slapeloze nacht opzitten. Bij beide jongens zit de schrik er dan ook goed in. Enkele kinderen konden de politie helpen toen deze navraag deed naar de mogelijke daders. Een van de betrokken hangjongeren zou gekend zijn bij de politie. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier