Gewelddadige Egyptische mensensmokkelaar naar strafrechter verwezen door conflict in Oudenburg

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft een 31-jarige Egyptenaar naar de correctionele rechtbank verwezen op verdenking van mensensmokkel. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De man zou meermaals geweld gebruikt hebben tegen transmigranten.

Begin juli werd een transmigrant aangetroffen onder een brug in Oudenburg. Bij een conflict met een gewapende mensensmokkelaar had de man naar eigen zeggen klappen gekregen, waardoor hij bloedde aan het hoofd. Het team mensensmokkel van de West-Vlaamse Federale Gerechtelijke Politie startte een onderzoek en wist een 31-jarige Egyptenaar als verdachte te identificeren.

Uit verder onderzoek bleek dat de vermoedelijke mensensmokkelaar zich erg agressief opstelde. Er is zelfs sprake van bedreigingen met een vuurwapen en slagen met stokken en ijzeren staven. Hij zakte regelmatig vanuit het Brusselse Maximilaanpark af naar de snelwegparking in Westkerke, die hij als zijn persoonlijk werkterrein beschouwde.

De vermoedelijke mensensmokkelaar kon uiteindelijk op 14 augustus gearresteerd worden. Op het moment van zijn arrestatie had de verdachte een mes op zak. Hij werd aangehouden door de onderzoeksrechter en zit sindsdien in voorhechtenis.

Het proces tegen de Egyptenaar zal binnen enkele weken van start gaan voor de correctionele rechtbank van Brugge. De raadkamer besliste dat de verdachte in afwachting van zijn proces in de gevangenis moet blijven.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier