Gewapende overval op juwelierszaak in Wervik, daders snel gevat

Met getrokken wapens dwong de politie de drie gangsters zich over te geven. © EDB
Redactie KW

Een spectaculaire overval op Juwelierszaak Verhaeghe-Vandamme zorgde deze voormiddag voor heel wat commotie in Wervik. De daders werden door de massaal uitgerukte politie nagenoeg meteen bij de lurven gevat.

Rond 11.00 uur dinsdagvoormiddag belden 3 mannen aan bij de juwelierszaak in de Molenstraat. Christine Vandamme, de zaakvoerster, liet hen van op afstand binnen maar had al snel door dat iets niet helemaal pluis was. Het vermoeden werd bevestigd, de 3 mannen van Noord-Franse afkomst kwamen overduidelijk niet met de intentie om te winkelen.

Christine reageerde koelbloedig en vergrendelde de deur, waarna ze zichzelf in veiligheid bracht. De 3 bandieten kregen een koekje van eigen deeg en de winkel, die ze luttele seconden voordien hadden proberen te beroven, transformeerde zich in een tijdelijke gevangenis. Met een blauwe koevoet, die ze bij zich hadden om de vitrines kapot te slaan, probeerden ze zich nog een weg naar buiten te banen. Het gewapende glas hield stand, en voor de 3 bleef er niet veel meer over dan te wachten op de komst van de politie. Een vierde man, die in een vluchtwagen zat te wachten, koos het hazenpad van zodra hij doorhad dat de zaak compleet fout was gelopen. Hij wordt op dit ogenblik nog steeds actief opgespoord.

De politie reageerde snel, efficiënt en kordaat en toonde dat het hen menens was. Met getrokken pistolen dwongen ze de drie gangsters zich over te geven. Het was een met adrenaline gevulde actie die heel wat voorbijgangers deed schrikken. “Toen ik de sirenes hoorde en verschillende politiewagens zag, wist ik meteen dat er iets aan de hand was” krijgen we van Lies te horen. “Maar toen ik zag dat de agenten uit hun combi stapten om kogelvrije vesten aan te trekken, toen wist ik dat ik me zo snel mogelijk uit de voeten moest maken“.

Het voorval, met scènes die recht uit een actiefilm leken te komen, schrok niet iedereen af. Verschillende mensen bleven staan en filmden het geheel met hun smartphone. “Niet te geloven dat die mensen het verstand niet hadden dekking te zoeken“, vult Lies nog aan. “Dit zijn echte wapens en de politie moest niet alleen de boeven inrekenen, ze moesten er eveneens voor zorgen dat omstanders niet gewond raakten.”

Mislukte overval op juwelierszaak in de Molenstraat.
Mislukte overval op juwelierszaak in de Molenstraat.© LVW

Mislukte overval op juwelierszaak in de Molenstraat.
Mislukte overval op juwelierszaak in de Molenstraat.© LVW

Mislukte overval op juwelierszaak in de Molenstraat.
Mislukte overval op juwelierszaak in de Molenstraat.© LVW

(CLL/foto’s LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier