Gestolen camper uit Westende teruggevonden door Franse politie

De gestolen camper. © Facebook Johan Verweirder
Redactie KW

De camper van Johan Verweirder uit Westende, die twee weken gestolen werd in Frankrijk, is terecht. De Franse politie rolde een dievenbende op.

De vakantie van Johan Verweirder (63), die met dochter (35) en kleindochter (5) met de mobilhome op reis was vertrokken naar de regio van Bordeaux, werd twee weken geleden abrupt onderbroken. Dieven hadden tijdens een bezoek aan een manege in de gemeente Biscarrosse de camper met alle bezittingen in – identiteitspapieren, kleren, een iPad, een iPod, een fototoestel, boeken – gestolen.

En dus moest Johan en zijn familie met de TGV naar huis. De diefstal werd meer dan 13.000 keer gedeeld op facebook, maar veel hoop had Johan niet. Tot er deze week een verlossend telefoontje kwam van de Franse politie. “Ze hadden de camper blijkbaar al een tijdje in het oog. De mobilhome werd 24 uur op 24 geobserveerd, om zo de daders te kunnen inrekenen“, vertelt Johan opgelucht. Dat gebeurde dus deze week. De politie pakte een viertal Roma-zigeurners op, die gelinkt worden aan diverse diefstallen van mobilhomes. “Er zouden nog een aantal andere campers in beslag genomen zijn, en er zouden nog andere verdachten en mobilhomes in het vizier staan van de politie”, weet Johan.

Voor de Westendenaar is de vondst van zijn voertuig een opluchting. “We hadden gehoopt dat hij op een dag zou opduiken, maar eigenlijk nooit verwacht. Het is nu nog afwachten in welke staat het voertuig zich bevindt, maar we zijn al tevreden dat hij terecht is. We bekijken nu met de verzekering hoe we de camper zo snel mogelijk terug in Westende krijgen. We zijn de Franse politie alvast dankbaar voor hun inzet”, aldus nog Johan Verweirder.

Johanhttps://www.facebook.comFacebook1

Mijn camper is vanmorgen gestolen in BISCARROSSE, alles kwijt… Gelieve zo veel mogelijk te delen aub ook met Belgen in…

Geplaatst door Johan Verweirder op Woensdag 6 maart 2019

rich1.0https://www.facebook.com/JohanVerweirder/posts/10219005492674671552

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier