Gerichte acties tegen transmigranten in Oostende

© JRO
Redactie KW

De politie van Oostende pakte maandag 20 illegale transmigranten op tijdens een gerichte actie.

Op 28 januari werden nog negen illegale transmigranten opgepakt in de buurt van een leegstaand pand in de Sportstraat in Oostende. De dag ervoor had de politie tot twee keer toe illegalen aangetroffen in het pand. Burgemeester Bart Tommelein liet toen weten dat het pand, indien nodig, zou afgesloten worden. Ook liet hij dan weten dat de kans bastaat dat het om mensensmokkelaars gaat. Afgelopen weekend was het opnieuw prijs in de buurt. Een groepje vreemdelingen werd in de Frans Musinstraat betrapt terwijl ze een deur van een leegstaande woning aan het intrappen waren. De politie kwam meteen ter plaatse en pakte twee mensen op om ze vervolgens over te maken aan de Dienst Vreemdelingenzaken. Beiden hadden geen geldige papieren bij zich.

De politie van Oostende hield maandag nog gerichte acties tegen transmigranten. De gerechtelijke actie gebeurde tussen 14.30 uur en 20 uur en vond plaats op verschillende locaties in de stad. Daarbij werden vooral kraakpanden geviseerd. Daarbij pakte de politie verschillende vluchtelingen op die zonder papieren in ons land verbleven.

Diezelfde nacht werd nog een inbraakpoging ondernomen door vluchtelingen. Drie mannen sloegen een raam in van een appartementsgebouw om zich zo toegang te verschaffen tot het gebouw. Daarbij trad het alarm in werking. De politie kon drie verdachten oppakken, die vervolgens ter beschikking werden gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken. Volgens korpschef Philip Caestecker is de politie op haar hoede. “Er worden de laatste maanden inderdaad meer transmigranten aangetroffen in Oostende, maar ik denk dat dat probleem zich niet alleen hier voordoet”, stelt de korpschef. “We willen met ons korps dat probleem in de stad gericht aanpakken, vandaar ook deze politieacties. Er komen in de toekomst nog van dit soort acties, gericht tegen transmigranten.”

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier