Gerecht op zoek naar tweede verdachte in zaak van diepvriesmoord

Meester Tom Noyez verdedigt de rechten van de vrouw uit Gits. © JPT
Redactie KW

Dinsdag bekende een vrouw van 41 uit Gits dat ze haar man bijna een jaar geleden heeft gewurgd en in een diepvries verstopt. Het gerecht is er echter van overtuigd dat ze dat niet alleen heeft kunnen doen.

Het gerecht van Kortrijk is op zoek naar een tweede verdachte in de zogenaamde ‘diepvriesmoord’, zo weet het VTM Nieuws. De speurders zijn ervan overtuigd dat de 41-jarige vrouw haar Nederlandse man niet op haar eentje om het leven heeft kunnen brengen. De vrouw geeft toe dat een vriend haar daarbij heeft geholpen, maar kent naar eigen zeggen alleen zijn voornaam. Het gerecht spoort de man op, maar er is nog niemand opgepakt.

Eerder deze week bekende de vrouw dat ze haar man eerst met slaappillen had bedwelmd, om hem vervolgens te wurgen en in de diepvries te verstoppen. Ze blijft nog zeker vier weken in de cel. Haar aanhouding werd door de Kortrijkse raadkamer verlengd, zo bevestigt haar advocaat Tom Noyez, die niet in beroep gaat tegen deze beslissing. “Ze verleent haar volledige medewerking aan het onderzoek”, zegt haar raadsman, die voorts de sereniteit wil bewaren. “Het onderzoek zit nog in de aanvangsfase, maar hoe dan ook wil ik enkele getuigen contacteren in verband met het partnergeweld op mijn cliënte. Haar man werd al eerder veroordeeld voor slagen en verwondingen, maar politie en gerecht grepen voorts niet in. Zo hadden ze de man een contactverbod kunnen opleggen, maar dat is niet gebeurd.”

Wat een mogelijke tweede verdachte betreft wilde meester Noyez geen commentaar kwijt.

(JPT/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier