Geldboetes voor drugsbezit op Ostend Beach

28/12/17 om 14:07 - Bijgewerkt om 14:05

De Brugse correctionele rechtbank heeft dertien beklaagden veroordeeld tot een geldboete voor drugsbezit op het festival Ostend Beach.

Geldboetes voor drugsbezit op Ostend Beach

© Getty Images/iStockphoto

Een 36-jarige man uit Vilvoorde had heroïne en een flesje GHB op zak. Kevin L. werd veroordeeld tot een geldboete van 8.000 euro, waarvan 1.600 euro effectief.

Op het strandfestival Ostend Beach werden begin juli heel wat bezoekers betrapt op het bezit van drugs. Ze kregen allemaal een minnelijke schikking van 100 of 175 euro voorgesteld. Dertien mensen betaalden de minnelijke schikking niet, waardoor ze zich donderdag in Brugge voor de strafrechter moesten verantwoorden.

Maar liefst negen beklaagden lieten verstek gaan. Voor een 50-jarige man uit Mechelen vorderde het openbaar ministerie drie maanden effectieve gevangenisstraf. Ondanks zijn uitgebreid strafblad werd hij toch opnieuw betrapt met kleine hoeveelheden speed en cannabis. De rechter legde hem net als Kevin L. uit Vilvoorde een geldboete van 8.000 euro op, waarvan 1.600 euro effectief.

Een 23-jarige vrouw uit Waimes in de Oostkantons kwam speciaal voor de zitting naar Brugge afgezakt. Ze was deze zomer in Oostende betrapt met een xtc-pil en een restje speed. "Ik was het blaadje van de minnelijke schikking kwijtgeraakt en dacht een aanmaning te krijgen", legde ze uit. Net als vier andere beklaagden die harddrugs op zak hadden, werd ze veroordeeld tot een geldboete van 8.000 euro, waarvan 600 euro effectief. Voor het bezit van een gebruikershoeveelheid cannabis kregen vijf beklaagden een effectieve geldboete van 200 euro opgelegd.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!