Geen zwaardere straf voor Pittemse vrouw die Pool doodreed en wegvluchtte

Redactie KW

Een 25-jarige vrouw uit Pittem heeft in beroep geen zwaardere straf gekregen voor een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf. Het openbaar ministerie had daar op aangedrongen, maar de strafrechter in Brugge ging daar niet op in.

Zeven maanden voorwaardelijke celstraf, vier maanden rijverbod, het opnieuw afleggen van haar theoretisch en praktisch rijexamen en een geldboete van 2.400 euro, waarvan 600 effectief. Dat is de straf die de politierechter begin maart uitsprak voor Lore N. (25) uit Pittem omdat ze een Poolse man doodreed en vluchtmisdrijf pleegde. Maar het openbaar ministerie vond die straf te licht en ging in beroep waardoor de zaak eind vorige maand opnieuw voor de rechtbank kwam.

“Niets wijst erop dat ze handelde als gevolg van paniek of shock. Ze wist perfect wat ze deed”, stelde de procureur toen. Maar de rechter ging vrijdag niet in op het verzoek van het openbaar ministerie en bevestigde de eerder uitgesproken straf. Hij nam daarbij de argumenten over van de advocaat van Lore N. Zo verwees hij naar het blanco strafregister van de jonge vrouw en het feit dat ze zes dagen in voorhechtenis zat. “Na haar voorwaardelijke vrijlating mocht ze drie maanden lang geen voertuig meer besturen en kwam ze in een mediastorm terecht die haar ongunstig gestemd was”, aldus de rechter.

Opschorting

In de nacht van 29 op 30 augustus 2015 keerde Lore N. terug van haar werk in een feestzaal. Op het kruispunt van de Egemsesteenweg en de Ringlaan in Tielt reed de jonge vrouw een 26-jarige Pool aan die het rode licht had genegeerd en naast het zebrapad de weg overstak. De man werd 43 meter ver weggeslingerd en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Maar in plaats van te stoppen en zich over het slachtoffer te ontfermen reed N. recht naar een bevriende garagist. Daar werden niet enkel haar man en ouders, maar ook een advocaat en zelfs de burgemeester opgetrommeld. Pas zeven uur later werd de politie verwittigd. Daardoor kon niet meer worden vastgesteld of ze op het moment van de feiten te veel gedronken had. Na haar voorhechtenis verleende de raadkamer haar de gunst van de opschorting, maar het parket ging in beroep waardoor de zaak alsnog voor de politierechter kwam.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier