Geen celstraf voor Izegems duo dat 20 kilo coke bestelde, maar stenen geleverd kreeg

15/01/18 om 10:16 - Bijgewerkt om 10:16

Twee mannen uit Izegem zijn door de correctionele rechtbank van Gent vrijgesproken voor een hele resem mislukte drugdeals. Herbert H. (46), de voormalige voorzitter van tennisclub Isis, en zijn jeugdvriend Kris G. (51), betaalden 200.000 euro om 20 kilo cocaïne te kopen, maar kregen snelbouwstenen geleverd. De rechtbank sprak hen vrij omdat de feiten die ze pleegden op zich niet strafbaar zijn, hun geld zijn ze wel kwijt.

De twee Izegemse jeugdvrienden raakten verwikkeld in de smeuïge zaak toen Kris G. een tweetal jaar geleden een decadent feestje bezocht in een kasteel in het Oost-Vlaamse Vinderhoute, inclusief drugs en escortes. Hij ontmoette er A., een man die hij kende uit het uitgaansleven. Die dreigde ermee om de echtgenote van Kris G. in te lichten over zijn aanwezigheid op het seksfeestje en eiste zwijggeld. Met dat geld, 200.000 euro, zou hij een drugsdeal financieren. Kris G. stemde toe, maar beschikte niet over het geld. Daarvoor schakelde hij zijn steenrijke vriend Herbert H. in. Die dacht naar eigen zeggen dat zijn geld zou dienen om te...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!