Fraude met WK-jetons in Kortrijk nog groter dan verwacht

Kurt Goethals: "Vandaag werden in de regio nog massaal gele jetons gekocht." © TVK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Er werden massaal gele jetons gekocht in de regio.

“De fraude rond de drankjetons tijdens de WK-wedstrijden op grote scherm in Kortrijk neemt met het uur toe.” Dit zegt organisator Kurt Goethals. “We vernemen dat er in de regio Roeselare en de regio Kortrijk massaal gele jetons zijn aangekocht. Toevallig vandaag en na onze mededeling dat we de jetons zouden inwisselen”, zegt Kurt.

“We hebben beslist dat niet te doen en de jetons later terug te betalen of te wisselen na registratie van de persoon die ze binnen brengt. Op die manier willen we de schaalgrootte in kaart brengen. Wie niet wil registreren heeft pech. Er komt sowieso een gerechtelijk onderzoek maar we moeten voorzichtig zijn met wat we noteren om in orde te zijn met de privacy. Later bestuderen we wat we kunnen doen om een tegemoetkoming te vinden voor de gedupeerden.”

“Ik wil niemand met de vinger wijzen maar de eerste twee wedstrijden was alles oké. Met de derde wedstrijd tegen Engeland was er een jonger en ander publiek. Studenten die geen examens meer hadden is oké maar er waren veel jongeren. Ik hou het nog altijd op een ‘preusslag’, maar je weet nooit. Het is een spijtige zaak.”

(Peter van Herzeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier