Fransman blijft in de cel voor mensensmokkel in Veurne

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 59-jarige Fransman met een maand verlengd op verdenking van mensensmokkel. De man van Ghanese origine bracht met zijn taxi een Indiër zonder papieren naar de industriezone van Veurne.

Vrijdagmiddag werd het verdachte voertuig in de industriezone van Veurne onderschept door de politie van de zone Spoorkin. Aan boord zaten een Fransman, zijn zoon en een Indiër. De man op de achterbank bleek niet over identiteitsdocumenten te beschikken.

De bestuurder van het voertuig en zijn zoon werden gearresteerd op verdenking van mensensmokkel. Na het verhoor van de verdachten en het slachtoffer mocht de zoon beschikken. Zijn vader werd door de onderzoeksrechter aangehouden. Gilbert D. voerde de Indiër met zijn eigen taxi naar de industriezone. De taxi werd in beslag genomen en kan later verbeurd verklaard worden.

Het is niet toevallig dat de verdachte in de Veurnse industriezone tegen de lamp liep. Die omgeving is net als de West-Vlaamse snelwegparkins al jarenlang het vaste werkterrein van mensensmokkelbendes. Ze proberen er transmigranten op vrachtwagens richting het Verenigd Koninkrijk te verstoppen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier