Flessentrekker uit Ieper krijgt meer dan 3 jaar cel

27/07/18 om 20:37 - Bijgewerkt om 20:36

J.B. (36) uit Ieper werd door de Ieperse rechtbank bij verstek veroordeeld tot een celstraf van 37 maanden en een boete van 800 euro voor opzettelijke slagen en verwondingen, de vernieling van een voordeur, oplichting en de afzetterij van logiesuitbaters en een taxibestuurder.

Flessentrekker uit Ieper krijgt meer dan 3 jaar cel

De gedupeerden in deze zaak © TP

De man werd in het verleden al voor gelijkaardige feiten veroordeeld. De rechter beval de onmiddellijke aanhouding. "Omdat de man niet opdaagde tijdens de zitting ten gronde en geen vaste verblijfplaats heeft, bestaat het gevaar dat hij zich aan zijn straf ontrekt", zei hij. Een handvol slachtoffers had zich burgerlijke partij gesteld, waaronder Noël Colpaert (69), uitbater van vakantiehoeve Breeden Steeger in Lichtervelde, de uitbater van het Ieperse Hotel Ambrosia en taxichauffeur Dieter Denoyelle uit Rekkem. Tijdens de zitting ten gronde kwamen Ieperling Jean-Luc Bekaert (46), de invalide achterneef van J.B., en Jan Vercamer (69) uit Langemark hun beklag doen over agressieve aanvaringen met J.B.

(TP)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!