Fikse werkstraf voor onverbeterlijke inbreker uit Oostrozebeke

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 40-jarige inbreker uit Oostrozebeke moet van de rechter een werkstraf van 250 uren uitvoeren voor een reeks inbraken in de gemeente.

De inspanningen van burgemeester Karl De Clerck (CDV) om zelf naar het gerechtsgebouw af te zakken en in naam van de gemeente een schadevergoeding te vragen voor een gestolen laptop en muis van buitenschoolse kinderopvang De Wiemkes loonden. De gemeente kreeg een schadevergoeding van zo’n 1.027 euro toegekend. Olivier L. uit Oostrozebeke was verantwoordelijk voor de inbraak en diefstal. De man stapelt al meer dan twintig jaar de veroordelingen voor drugs, diefstallen en inbraken op en verzamelde sinds 2014 ook in Oostrozebeke al een kwalijke reputatie.

In augustus 2015 liep hij nog een effectieve celstraf van twee jaar op voor zestien inbraken en diefstallen in de gemeente. Hij was toen onder meer verantwoordelijk voor inbraken in de pastorie, de Sint-Amanduskerk en de sporthal. Hij beloofde zijn leven te beteren en kon de rechter overtuigen een werkstraf toe te kennen.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier