Familieleden noemden Ivo Poppe 'Het Vaticaan'

25/01/18 om 10:20 - Bijgewerkt om 10:18

Op het assisenproces tegen Ivo Poppe, de 61-jarige ex-diaken uit Wevelgem die terecht staat voor oudermoord en de moord op 'een tiental' andere mensen, zijn vanmorgen zijn ex-schoonzussen Monique Vercaemer en Marie-Christine Devos komen getuigen. In scherpe bewoordingen rekenden ze af met hun voormalige schoonbroer.

De vrouw wist na de arrestatie van Ivo Poppe in mei 2014 niet wat er aan de hand was. "Lutgarde belde om te zeggen dat er iets met Ivo was. Wij dachten nogal lacherig dat Ivo misschien gedronken had en ergens op de politie was gebotst. We vonden dat grappig omdat Ivo nooit dronk. Lutgarde zei echter dat het veel erger was. Toen ze over euthanasie begon, dacht ik al dat hij misschien met de dood van mijn vader te maken had. We vroegen het aan Lutgarde of dit klopte, want we hadden dat al in de krant gelezen, en Lutgarde antwoordde 'bah ja, wat denk je zelf?'. Ik ben enorm kwaad op Ivo, nog altijd. Wij gaan eraan ten onder", aldus Monique Vercaemer.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!