Familie overleden vrouw uit Oostnieuwkerke weer thuis

In het woonzorgcentruim De Oever in Oostnieuwkerke voor de jonge vrouw. © JCR
Redactie KW

De moeder en twee zussen van de vrouw die om het leven kwam bij de aanslag in New York, zijn weer thuis. Wanneer de 31-jarige vrouw uit Oostnieuwkerke bij Staden wordt gerepatrieerd, is nog onduidelijk. Dat meldt burgemeester van Staden Francesco Vanderjeugd (Open VLD).

Er is nog geen duidelijkheid over de repatriëring van de jonge vrouw, maar haar familie is sinds donderdagmiddag wel weer thuis. De burgemeester doet er alles aan om samen met de diensten van Buitenlandse Zaken het lichaam weer naar België te halen, maar het is wachten op de vrijgave door de lokale Amerikaanse autoriteiten. De familie dringt er nogmaals op aan om de privacy te respecteren.

Ook over de uitvaart is dus nog niets duidelijk maar ondertussen kan iedereen, sinds woensdagmiddag, terecht in het woonzorgcentruim De Oever in Oostnieuwkerke waar een rouwregister ligt. “Het is er al heel druk geweest. Er is bijna constant iemand die zijn medeleven neerschrijft. Het is de bedoeling dat we het register tijdens de uitvaart bezorgen aan de familie”, aldus Vanderjeugd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier