Ex-wietboer Lagrou weer voor rechter wegens verduistering

© Foto Kurt
Redactie KW

De veroordeelde ex-cannabisboer Patrick Lagrou moet zich nog voor de rechter verantwoorden voor bedrieglijke verduistering.

De raadkamer van Ieper verwees Patrick Lagrou door naar de correctionele rechtbank waar hij dit keer zal terechtstaan voor bedrieglijke verberging. Het dossier is inmiddels afgesloten en rijp voor de rechtbank.

Verzegelde loods

De gewezen wietboer uit Zandvoorde slaagde erin in beslag genomen goederen zoals een tractor en ander landbouwmateriaal uit een verzegelde loods op zijn voormalige boerderij in de Kranenburgstraat in Zandvoorde te verduisteren. Hij deed dat met de hulp van Laurens Legrand, eveneens uit Zandvoorde. Deze laatste zal zich moeten verantwoorden voor mededaderschap. De Ieperse recherche heeft intussen alle verduisterde goederen teruggevonden.

Huiszoeking

De tractor en ander landbouwmateriaal werden in beslag genomen tijdens de huiszoeking op het landbouwbedrijf van Lagrou op 4 juni 2009. De goederen waren sindsdien opgeslagen in een verzegelde hangaar. Tijdens diezelfde huiszoeking was het de speurders in feite om te doen de boekhouding van Lagrou in beslag te nemen. Het gerecht zocht bewijzen van bedrieglijk bankroet en financieel gesjoemel. In werkelijk stootten de federale rechercheurs en de lokale politie er op een gigantische cannabisplantage.

Hersenbloedingen

Het was aanvang van de zaak Lagrou. Het dossier werd deze week afgerond tijdens het verzetproces. Lagrou hoorde zich veroordeeld tot vijf jaar effectieve celstraf en een boete van 5.500 euro, dezelfde straf als bij het eerste vonnis bij verstek. Zijn echtgenote Maria Beirnaert kreeg drie jaar effectieve celstraf. De rechter achtte haar onmiddellijke aanhouding niet noodzakelijk wegens haar wankele gezondheidstoestand.

Kort nadat de zaak Lagrou losbarstte werd de vrouw geveld door een paar hersenbloedingen. Patrick Lagrou was zelf niet aanwezig deze namiddag op de zitting van de raadkamer. Hij verkoos in zijn cel te blijven. Het is niet uitgesloten dat zijn advocaten beroep aantekenen.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier