Ex-medewerker salamibedrijf niet schuldig aan stelen geheime samenstelling worst

08/10/18 om 13:52 - Bijgewerkt om 13:50

Een ex-medewerker van een salamiproducent is maandag door de correctionele rechtbank van Kortrijk vrijgesproken voor het stelen van bedrijfsgegevens. Volgens zijn voormalige opdrachtgever heeft de man na zijn ontslag bedrijfsgegevens verzameld over de samenstelling van de worsten, maar dat is volgens de rechtbank niet bewezen.

Ex-medewerker salamibedrijf niet schuldig aan stelen geheime samenstelling worst

De beklaagde werkte als retailverantwoordelijke bij Vleeswaren Ivan, een bedrijf gespecialiseerd in biologische salami. Nadat de samenwerking na een conflict werd stopgezet, zou de beklaagde volgens zijn ex-opdrachtgever meermaals hebben ingelogd op de server van het bedrijf om gegevens over de samenstelling van de salami's naar zichzelf en zijn ex-vrouw door te mailen.

De burgerlijke partij vermoedde dat hij die info daarna aan de concurrentie zou bezorgen of zelf zou gebruiken om worsten te produceren. "Want vergis u niet", zo pleitte eerder de advocaat van de burgerlijke partij, "de markt van de salami is een zeer harde business." De verdediging meende dat de ex-vrouw hem probeerde zwart te maken. Zij zou ingelogd hebben op de server en de gegevens hebben doorgemaild.

Maandag oordeelde de strafrechter in Kortrijk dat de feiten niet bewezen zijn, en sprak de man vrij.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!