Ex-maatschappelijk assistente OCMW Deerlijk opnieuw veroordeeld

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een voormalig maatschappelijk assistente van het OCMW van Deerlijk die enkele jaren geleden veroordeeld werd voor gesjoemel met geld van personen die bij haar in budgetbegeleiding waren, is door de Kortrijkse strafrechter opnieuw veroordeeld omdat ze 50.000 euro van de rekening van haar toenmalige vriend pikte. Ze liep dit keer 20 maanden celstraf, waarvan de helft effectief, en een boete van 3.000 euro op. Ze moet zich ook enkele jaren aan strenge voorwaarden houden.

In 2015 liep Janique L., die op vandaag in Kortrijk woont, voor de tweede keer tegen de lamp. Na haar ontslag bij het OCMW van Deerlijk en haar veroordeling tot één jaar cel ging ze als kinderoppas aan de slag. Maar ook daar kon ze het stelen niet laten. Ze ging aan de haal met een handtas van Chanel, schoenen van Louboutin, een maquette van een zeilboot, een lithografie van Magritte, oorbellen,… De spullen probeerde ze te verkopen. Toen ze werd ontmaskerd, gaf ze de diefstallen toe. Het was ook in die periode dat ze haar nieuwe vriend leerde kennen. Het kwam tot een relatie maar wat het slachtoffer niet in de gaten had, was dat er geleidelijk aan 50.000 euro van zijn rekening verdween.

Ze haalde dat geld met de bankkaarten van de man af. Toen de man eens naar de bank belde, kwam alles aan het licht. L. had er dan al voor gezorgd dat er tot twee keer toe nieuwe bankkaarten van de man waren opgestuurd. L. maakte dankbaar van die kaarten gebruik om ongemerkt geld af te halen. De geldafhalingen gebeurden volgens haar met medeweten van de man maar dat veegde de rechter van tafel. Janique L. moet een schadevergoeding van zo’n 65.000 euro betalen. Na het gesjoemel bij het OCMW van Deerlijk moest ze ook al een schadevergoeding van zo’n 100.000 euro betalen.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier