Ex-koppel riskeert werkstraf voor brandstichting bij liefdesrivale in Veldegem

Redactie KW

Een man uit Kortrijk en zijn ex-vriendin uit Zonnebeke staan in de Brugse strafrechtbank terecht voor brandstichting.

Gianni F. (26) en Kiliana D. (21) hadden al drie jaar een relatie toen K.V. uit Veldegem in hun leven kwam. De vrouw zette haar zinnen op F. en dreef het koppel uiteindelijk uit elkaar. In de nacht van 19 op 20 januari 2017 besloten F. en D. echter wraak te nemen. In dronken toestand reden ze naar een tankstation en vulden daar een jerrycan met benzine. Hiermee staken ze bouwmaterialen in brand die tegen de gevel stonden van de woning van K.V. in de Boterbloemstraat in Veldegem.

Het vuur doofde vanzelf en de schade bleef beperkt. K.V. was niet in het huis aanwezig omdat het nog in opbouw was, maar in de aanpalende woning sliep een gezin. “Dit dossier is een ware soap, die gelukkig minder erg is geëindigd dan veel soaps op tv”, aldus de procureur, die 250 uur werkstraf vroeg voor de twee.

De verdediging vroeg de gunst van de opschorting. Filip De Reuse, de advocaat van F., vroeg begrip voor de situatie waarin zijn cliënt bevond en schoot met scherp op het slachtoffer. “Deze toxische vrouw schept er een waar genoegen in om relaties kapot te maken. Ze speelde een spelletje van aantrekken en weer afstoten. Ze hield hem aan het lijntje en pleegde emotionele chantage. Zo dreigde ze met zelfmoord als hij een punt achter de relatie wou zetten. Dat zijn hier vandaag niet is op het proces is veelzeggend.”

Meester De Reuse benadrukte dat alle schade intussen werd vergoed. De advocate van Kiliana D. stelde dat haar cliënte ongewild in de soap werd meegesleurd. “Ze liet zich meeslepen uit liefde. Haar verblijf in de cel heeft een diepe indruk nagelaten. Ze heeft nu geen contact meer met haar ex”, aldus advocate Suzy Cooleman. Gianni F. drukte op het einde zijn spijt uit. “Dit was echt de grootste stommiteit uit mijn leven. Ik was de controle compleet verloren. Het zal nooit meer gebeuren.”

De uitspraak volgt op 28 februari.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier