Gianni F. (26) en Kiliana D. (21) hadden al drie jaar een relatie toen K.V. uit Veldegem in hun leven kwam. De vrouw zette haar zinnen op Gianni F. en dreef het koppel uiteindelijk uit elkaar. In de nacht van 19 op 20 januari 2017 besloten F. en D. daarom wraak te nemen. In dronken toestand vulden ze een jerrycan met benzine en staken ze bouwmaterialen in brand die tegen de gevel stonden gestapeld van de woning van K.V. in de Boterbloemstraat in Veldegem. Kiliana D. liep daarbij zelf brandwonden op.

Het vuur doofde vanzelf en de schade bleef beperkt. K.V. was ook niet in het huis aanwezig omdat het nog in opbouw was, maar in de aangrenzende woning sliep wel een gezin.

De verdediging had de gunst van opschorting gevraagd. Filip De Reuse, de advocaat van F., schoot tijdens het proces met scherp op het slachtoffer. "Deze toxische vrouw schept er een genoegen in om relaties kapot te maken. Ze pleegde emotionele chantage en hield mijn cliënt aan het lijntje." Volgens de verdediging was het ook niet de bedoeling om het huis daadwerkelijk plat te branden. De schade werd intussen vergoed.

(AFr)