Ex-koppel krijgt 200 uur werkstraf voor brandstichting bij liefdesrivale in Veldegem

14/03/19 om 18:25 - Bijgewerkt om 21:09

Een man uit Kortrijk en zijn ex-vriendin uit Zonnebeke hebben in de Brugse strafrechtbank elk 200 uur werkstraf gekregen voor opzettelijke brandstichting in Veldegem. De feiten kaderden in een liefdesaffaire.

Ex-koppel krijgt 200 uur werkstraf voor brandstichting bij liefdesrivale in Veldegem

© Getty Images/iStockphoto

Gianni F. (26) en Kiliana D. (21) hadden al drie jaar een relatie toen K.V. uit Veldegem in hun leven kwam. De vrouw zette haar zinnen op Gianni F. en dreef het koppel uiteindelijk uit elkaar. In de nacht van 19 op 20 januari 2017 besloten F. en D. daarom wraak te nemen. In dronken toestand vulden ze een jerrycan met benzine en staken ze bouwmaterialen in brand die tegen de gevel stonden gestapeld van de woning van K.V. in de Boterbloemstraat in Veldegem. Kiliana D. liep daarbij zelf brandwonden op.

Het vuur doofde vanzelf en de schade bleef beperkt. K.V. was ook niet in het huis aanwezig omdat het nog in opbouw was, maar in de aangrenzende woning sliep wel een gezin.

De verdediging had de gunst van opschorting gevraagd. Filip De Reuse, de advocaat van F., schoot tijdens het proces met scherp op het slachtoffer. "Deze toxische vrouw schept er een genoegen in om relaties kapot te maken. Ze pleegde emotionele chantage en hield mijn cliënt aan het lijntje." Volgens de verdediging was het ook niet de bedoeling om het huis daadwerkelijk plat te branden. De schade werd intussen vergoed.

(AFr)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!