Ex-gemeenteraadslid Jacqueline Uyttenhove uit Oostkamp opnieuw slachtoffer van diefstal

Jacqueline Uyttenhove: "Eigenlijk had ik al geleerd moeten zijn. Het is al de derde keer dat ik zoiets meemaak. Eerder overkwam het mij al met jonge gasten die de straat afzetten in de Everaertstraat en ook al eens ter hoogte van krantenwinkel 't Zonneke." © PH
Redactie KW

De kranige tachtiger Jacqueline Uyttenhove werd op de Delhaize-parking aan de Kortrijksestraat het slachtoffer van diefstal. Toen ze vorige week uit De Zeeman kwam en in haar auto stapte, nam een man zomaar plaats op de passagierszetel van haar Toyota Celica. Met een list kon hij haar geldbeugel meegrissen. “Het is al de derde keer dat ik zoiets tegenkom…”

Jacqueline Uyttenhove (81) uit de Walbrugstraat is geen onbekende in Oostkamp. Nadat haar man Hubert Baert in 1990 een punt zette achter zijn slagerscarrière, stortte zij zich met volle goesting in de gemeentepolitiek. Ze was jarenlang gemeenteraadslid, lid van de politieraad en actief bij de liberale vrouwenbeweging. Geen doetje dus. Wat haar enkele dagen geleden overkwam, bezorgde haar wel de schrik van haar leven.

Verlaten indruk

“Ik had nog iets nodig uit De Zeeman en plaatste mijn auto op het verste uiteinde van de ruime parking aan Delhaize in de Kortrijksestraat. De parking gaf een verlaten indruk. Normaal vergezelt mijn echtgenoot mij vaak, maar nu zag hij het niet zitten. Hij was ziek.”

“Ongevraagd kwam de man, met getaande huidskleur, in mijn auto zitten”

“Nadat ik uit de winkel kwam, nam ik plaats in mijn wagen. Maar in geen tijd kwam er ook een man met getaande huidskleur naast mij zitten op de passagierszetel. Ik ben normaal geen ‘domme’ in zo’n dingen. Gewoonlijk sluit ik altijd mijn wagen van binnenuit. In gebroken Engels en Frans maakte mijn ongenode gast mij duidelijk dat hij interesse had om mijn wagen te kopen. Sowieso is hij nu nog niet te koop, maar je weet maar nooit dat er ooit zo’n moment komt natuurlijk.”

“Niet dat ik een zaakje rook, maar toch vroeg ik naar zijn gegevens. Ik haalde een balpen uit mijn handtas, maar toen ik die wou aanreiken liet hij die per ongeluk vallen. Omdat hij niet over mij heen zou moeten reiken, raapte ik die natuurlijk zelf op. Dat moment zal deze man ongetwijfeld benut hebben om mijn geldbeugel uit mijn tas te nemen. Toch schreef hij een vreemde naam op een kaartje en een telefoonnummer waarvan ik al terloops opmerkte dat hij een cijfer tekort had geschreven. Dat loste hij nog vlug op.”

Geen argwaan

“Ik had nog geen argwaan en besefte niet dat ik het slachtoffer was van een overval. Toen hij de parking te voet verliet langs een andere toegang zwaaide hij zelf nog vriendelijk naar mij. Ik had de indruk dat er nog eenzelfde type in de buurt rondliep. De ene hield waarschijnlijk alles in het oog, terwijl dat de andere toesloeg. Daarna reed ik met mijn auto de parking af om de nabijgelegen parking van de ex-Lidl op te rijden. Toen ik in een andere winkel voelde dat mijn tas zoveel lichter was en ik mijn geldbeugel niet meer zag, ben ik vlug op mijn stappen teruggekeerd.”

Ruim 100 euro weg

“In de JBC gaf men mij de kans om de politie te bellen. Die moesten blijkbaar van Beernem komen en waren er natuurlijk niet als de bliksem. Ze maakten wel een uitgebreid verslag en waren heel vriendelijk. De chique geldbeugel, die ik nog van mijn dochter Carine heb gekregen voor Nieuwjaar, werd teruggevonden op een bank in de schooldreef. Ruim 100 euro, kleine centjes inbegrepen, waren natuurlijk verdwenen. Ook een foto van mijn vader is er uit. Die van mijn moeder zat er nog in. Nog een geluk dat ik toen ik mijn huis verliet, mijn portefeuille nog een paar honderd euro lichter had gemaakt. Anders was de dader daar ook mee verdwenen. Eigenlijk had ik al wat moeten geleerd zijn. Het is al de derde keer dat ik zoiets meemaak. Eerder overkwam het mij al met jonge gasten die de straat afzetten in de Everaertstraat en ook al eens ter hoogte van krantenwinkel ‘t Zonneke in de Kortrijksestraat.” (PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier