Ex-collega van Ivo Poppe: "Hij noemde mij een slechte moeder"

26/01/18 om 11:34 - Bijgewerkt om 11:35

Op het assisenproces tegen Ivo Poppe, de 61-jarige ex-diaken uit Wevelgem die beschuldigd wordt van oudermoord en de moord op 'een tiental' andere mensen, hebben enkele ex-collega's van de beschuldigde in het Sint-Jorisziekenhuis getuigd. "Toen ik als alleenstaande moeder van mijn zoontje bevallen was, schreef hij mij een brief om te zeggen welk een slechte moeder ik wel was", getuigde Mojca Potillius.

De vrouw begon in het ziekenhuis te werken in 1988, op de dienst Interne Ziekten waar beschuldigde Ivo Poppe adjunct-hoofdverpleegkundige was. "Ik kende hem als een goede verpleger", begon Mojca Potillius haar getuigenis. Datzelfde jaar al stopte Potillius met werken om te bevallen van haar zoon. "Ik was een bewust alleenstaande moeder. Niemand in het ziekenhuis wist ervan. Toen Ivo me kwam bezoeken in het moederhuis had hij twee omslagen bij zich. Ik dacht dat het kaartjes ware...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!