Eigenaar en boekhouder uit Staden nachtwinkels veroordeeld voor uitbuiting

08/01/18 om 19:01 - Bijgewerkt om 19:00

De rechter in Ieper veroordeelde een Pakistaan tot 4 jaar cel voor het uitbuiten van 22 uitbaters van nachtwinkels.

Eigenaar en boekhouder uit Staden nachtwinkels veroordeeld voor uitbuiting

De 43-jarige S.H. van Pakistaanse origine moest zich voor de rechter in Ieper verantwoorden voor een hele reeks tenlasteleggingen die hij beging bij het uitbaten van een aantal nachtwinkels in de buurt van Ieper en Menen. De beklaagde maakte de uitbaters van de winkels medevennoot door hen vijf procent aandelen te verkopen. Ze kregen een kleine vergoeding, maar ze moesten daarvoor dag en nacht werken. Op het moment de deurwaarder langskwam om achterstallige sociale zekerheid op te halen, werd de 'medewerker' eruit gegooid. S.H. verdiende onder meer in de Barakken in Menen grof geld, een plaats waar altijd veel volk over de vloer komt. De winst werd deels richting Pakistan gesluisd. De rechter veroordeelde de man nu tot 4 jaar cel en een zware boete.

Een boekhouder uit Staden werd veroordeeld tot twee jaar cel en een geldboete. De rechter was van oordeel dat hij actief meewerkte aan de sociale fraude.

(CMW)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!