Duo krijgt tot drie jaar cel voor inbraken bij Sparwinkels

13/07/18 om 10:24 - Bijgewerkt om 10:23

Twee daders die verantwoordelijk zijn voor een reeks van negen inbraken bij winkels van warenhuisketen Spar zijn vandaag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot effectieve celstraffen van twee tot drie jaar. Ze moeten ook zo'n 38.000 euro schadevergoeding en 10.000 euro gerechtskosten betalen.

Duo krijgt tot drie jaar cel voor inbraken bij Sparwinkels

Het duo, een Kosovaarse vluchteling uit Duitsland en een Nederlandse Joegoslaaf uit Antwerpen, kon na een inbraakpoging in Kachtem (Izegem) geklist worden. Daar drongen ze

in de nacht van 13 op 14 december vorig jaar via het dak binnen. Het alarmsysteem schrikte hen evenwel op en na een achtervolging kon het duo in Ruddervoorde geklist worden. Verder onderzoek maakte duidelijk dat ze ook bij andere gelijkaardige inbraken bij Sparwinkels in Zonnebeke, Ieper, Meldert, Gijzegem, Herne, Wolvertem, Opwijk en Laakdal betrokken waren. Er waren camerabeelden, DNA- en schoensporen, een BMW en Ford die steeds opgemerkt werden en ook door de ANPR-camera's opgepikt werden,... Volgens het openbaar ministerie was er sprake van een georganiseerde bende die ook voorverkenningen uitvoerde, aandacht had voor sensoren en alarmsystemen, over de grond slopen tijdens de inbraken,... Vaak hadden de daders het op geld, sigaretten en tabak gemunt... Beide veroordeelden verblijven op vandaag nog altijd in de cel.

(LSi)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!