Duo actief in drugsmilieu vrijgesproken voor kidnapping

27/11/17 om 22:17 - Bijgewerkt om 22:15

Een duo van Russische origine uit Kortrijk en Roeselare is vrijgesproken voor de kidnapping van een jongeman in Kortrijk. Volgens de rechter is er twijfel of ze wel verantwoordelijk zijn voor de ontvoering in het drugsmilieu.

Duo actief in drugsmilieu vrijgesproken voor kidnapping

Op 20 maart 2014 werd aan het Schouwburgplein in Kortrijk voor de ogen van een politie-inspecteur een jongeman in een zwarte Alfa Romeo gesleurd. Het slachtoffer stampte nog een zijruitje stuk vooraleer de auto wegstoof. Enkele uren later gooiden de daders het slachtoffer opnieuw uit de wagen in de buurt van de Oudenaardsesteenweg, met een gebroken neus en tien euro voor een taxi. Een tablet, polshorloge en zo'n 450 euro geld was hij kwijt.

Op basis van de gedeeltelijke nummerplaat die de politie-inspecteur had genoteerd en de verklaringen van het slachtoffer kwamen de speurders bij Armeniër Mamikon B. (37) uit Roeselare en Oezbeek Rustam A. (29) uit Kortrijk terecht. Zij ontkenden evenwel dat ze bij de kidnapping betrokken waren. De rechter vond inderdaad dat hun schuld niet bewezen kon worden. Hij vond dat de verklaringen van het slachtoffer in twijfel getrokken konden worden en niet ondersteund werden door andere bewijselementen. Bovendien was ook het slachtoffer zelf actief in het drugsmilieu, wou hij geen confrontatie, trok hij uiteindelijk zijn klacht in en verklaarde dat hij 'angst had voor de échte daders'.

"Als je zoveel angst hebt, is het niet logisch dat je toch de namen van je aanvallers noemt", vond advocaat Thomas Vandemeulebroucke, die vermoedde dat de echte daders nooit geïdentificeerd zijn. De rechter gaf hem met de vrijspraak dus gelijk.

(LSi)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!