Duizenden euro’s buit bij gewapende overval in Gamma in Oostende

Redactie KW

Twee gewapende mannen hebben vrijdagmorgen de Gamma in de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende overvallen. Ze gingen aan de haal met duizenden euro’s.

De overval vond plaats rond 8.45uur, een kwartier voor openingstijd. Twee mannen drongen de winkel binnen via een zijdeur. Ze wisten duidelijk voor wat ze kwamen: geld. Ze bedreigden twee medewerkers met een wapen en eisten de inhoud van de kluis. Naar verluidt werden ze daarbij vastgebonden, maar dat wou politie en parket niet bevestigen.

De dieven slaagden in hun opzet, en verlieten de winkel via de nooddeur. Hun buit: duizenden euro’s. “De verdachten zijn momenteel spoorloos en konden ook nog niet geïdentificeerd worden”, klinkt het bij het parket. De medewerkers van Gamma die bedreigd werden met het wapen werden opgevangen door de collega’s.

Bij Gamma wou niemand reageren op de gewapende overval. De winkel in de Nieuwpoortsesteenweg bleef de ganse dag dicht. Het labo van de federale gerechtelijke politie voerde een sporenonderzoek uit. Het parket en de politie zijn een onderzoek gestart.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier