Duivelsteken naar politie levert jonge Bruggeling geen straf op

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 20-jarige Bruggeling heeft van de rechter opschorting van straf gekregen voor smaad en weerspannigheid ten aanzien van twee politiemannen.

Op 13 juli vorig jaar liep L.V. over ‘t Zand in Brugge toen een politiecombi plots zijn pad kruiste. De jongeman vond er niets beter op dan met opgestoken pink en wijsvinger het zogenaamde “duivelsteken” te maken in de richting van de agenten. Die vonden dat de jongeman hen uitdaagde waarop ze rechtsomkeer maakten en uit hun combi stapten. De verbouwereerde jongeman moest zijn identiteitskaart tonen, maar weigerde dit en zette het zelfs op een lopen. De agenten liepen hem achterna en een van hen kon L.V. bij zijn broeksriem grijpen. Hij kwam daarbij echter zelf ten val. L.V. werd geboeid en meegenomen naar het politiekantoor.

De procureur vroeg tijdens het proces een werkstraf. Advocaat Koen Stubbe vroeg de gunst van de opschorting voor L.V. “Mijn cliënt had helemaal niets misdaan”, stelde hij. “En dat teken was helemaal niet uitdagend. Het was toch geen opgestoken middelvinger? De politie heeft mijns inziens overdreven gereageerd. Mijn cliënt lijdt aan autisme en is gewoon in paniek geslagen. Hij stond nota bene vol blauwe plekken toen hij thuiskwam. Ze moeten hem hard hebben aangepakt. Volgens de agenten spuwde hij ook naar hen, maar dat ontkent hij met klem.” De rechter ging donderdag in op het verzoek van meester Stubbe.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier