Drugsverslaafde graait 15.000 euro uit kassa Bredense apotheek

© iStock
Redactie KW

Een drugsverslaafde man staat in de Brugse strafrechtbank terecht voor diefstal bij zijn apotheker. Patrick V. kwam niet opdagen voor zijn proces.

Om af te kicken van zijn heroïneverslaving ging de man dagelijks om een dosis methadon bij een apotheker in Bredene. Maar op 22 februari vorig jaar stelde de apotheker vast dat er systematisch kastekorten waren. Hij verdacht al snel Patrick V. en bedacht een list. Toen de verslaafde opnieuw over de vloer en de apotheker naar zijn bureel ging om de gevraagde methadon verborg hij zich achter een hoek en begon te filmen met zijn gsm.

Zijn vermoeden bleek te kloppen, want V. opende meteen een lade onder de kassa en graaide enkele biljetten van tien euro mee. Hierop verwittigde de apotheker de politie. V. bekende dat hij al drie maanden lang dagelijks 20 à 50 euro had gestolen. Volgens het slachtoffer bedroeg de totale buit ruim 15.000 euro. Het OM vroeg dinsdag achttien maanden cel. De apotheker eist het gestolen geld terug. De uitspraak volgt op 19 februari.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier