Drugs Expertise Team Westhoek biedt hulp aan druggebruikers

17/03/18 om 16:09 - Bijgewerkt op 15/03/18 om 16:09

Meer dan 2.500 mensen per jaar uit het arrondissement Ieper gebruiken cannabis. Dat blijkt uit cijfers van hulporganisatie De Sleutel. Het Drugs Expertise Team Westhoek luistert naar vragen van druggebruikers en hun omgeving en biedt hulp.

Wim Vens (44) is psycholoog en afdelingshoofd van De Sleutel in Brugge. Samen met Kompas, een andere organisatie rond drughulpverlening die zich meer op Zuid-West-Vlaanderen richt, startte De Sleutel anderhalf jaar geleden een initiatief: het DET Westhoek, voluit Drugs Expertise Team. "We zochten naar een stevige voordeur voor zorgpartners, zoals OCMW's, CAW's, psychiatrische afdelingen, maar ook voor de druggebruikers", vertelt Wim. "In de Westhoek was er weinig hulpverlening en zijn er lange wachtlijsten. Zo gingen we op zoek naar een nieuw platform. DET Westhoek zit in Ieper in de Oude Houtmarktstraat en heeft ook een wekelijkse zitdag in Poperinge en Diksmuide. In dit uitgestrekt gebied is het voor mensen soms moeilijk om zich te verplaatsen, daaro...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!