Dronken duo steelt bestelwagen in De Haan na positieve ademtest in Bredene

02/10/18 om 14:06 - Bijgewerkt om 16:52

Twee twintigers uit de omgeving van Rijsel hebben in de Brugse strafrechtbank elk 37 maanden effectieve celstraf gekregen omdat ze in De Haan met een bestelwagen aan de haal gingen nadat ze een positieve ademtest hadden afgelegd.

Dronken duo steelt bestelwagen in De Haan na positieve ademtest in Bredene

Op 7 juli maakten Bilal T. (25) en Daoud Y. (20) amok in een café in Bredene. Omstreeks 23 uur verlieten ze de zaak en liepen ze naar hun wagen met elk een half glas mojito in de hand. Maar de politie hield hen staande en liet hen een ademtest afleggen. Omdat die positief bleek, moesten de jongelui hun autosleutels in bewaring geven.

De politie was er immers van overtuigd dat ze nog van plan waren om te rijden. Na een paar uur wandelen zagen de twee ter hoogte van de evenementenhal 't Schelpestik in De Haan een bestelwagen staan met de sleutels in het contact. De eigenaar, een 46-jarige hulpverlener uit Ledegem, was samen met zijn partner EHBO-materiaal aan het inladen na afloop van het metalfestival Coq Rock.

Schadevergoeding van 4.000 euro

Bilal T. en Daoud Y. maakten van een moment van onoplettendheid gebruik om met de bestelwagen aan de haal te gaan. De eigenaar verwittigde de politie, die meteen de achtervolging inzette. Uiteindelijk crashten de twee met de bestelwagen in Sint-Andries. Ze werden in de boeien geslagen en mochten na hun verhoor beschikken. De twee kwamen niet opdagen voor hun proces. Aan de eigenaar moeten ze een schadevergoeding betalen van 4.000 euro.

(AFr)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!