Drie verdachten blijven in de cel voor campingmoord

31/07/18 om 14:14 - Bijgewerkt om 14:13

De Brugse raadkamer heeft dinsdag in het dossier van de campingmoord in Middelkerke de aanhouding van drie verdachten met twee maanden verlengd. Twee andere betrokkenen worden enkel verdacht van lijkverberging en werden eerder al vrijgelaten.

Drie verdachten blijven in de cel voor campingmoord

De politie van Middelkerke onderwierp in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 december 2017 in de Spermaliestraat een verdacht voertuig met drie inzittenden aan een controle. In de koffer van de wagen werd het levenloze lichaam van de 36-jarige Oostendenaar Mihael P. ontdekt. Het slachtoffer had zware verwondingen in de hals en was ook op andere plaatsen ernstig verminkt.

Op een camping in de buurt werden nog twee verdachten opgepakt. Julien B. en Alain D. werden, net als Romuald V., door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord en lijkververberging. Het is niet duidelijk hoe de feiten in de caravan zich precies hebben afgespeeld. V. houdt in elk geval vol dat hij slechts getuige was van de feiten. De verdachte verklaarde zich bereid om mee te werken aan een test met de leugendetector, maar wil nu voorlopig toch geen polygraaftest ondergaan.

Het was uiteindelijk wel V. die een vriendin optrommelde om 'een probleem op te lossen'. Kelly D. zakte samen met haar vriend Bruno C. vanuit Namen af naar Middelkerke. Zij worden enkel verdacht van lijkverberging en werden na enkele maanden voorhechtenis onder voorwaarden vrijgelaten.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!