Drie jaar voor Iraakse mensensmokkelaar

27/07/18 om 14:59 - Bijgewerkt om 14:58

Een 23-jarige Irakees werd vrijdag door de rechtbank van Ieper veroordeeld tot drie jaar cel voor mensensmokkel en weerspannigheid tegen Franse gendarmes. Eind vorig jaar kon de politie hem na een lange achtervolging staande houden. In zijn wagen zaten zeven vluchtelingen.

Drie jaar voor Iraakse mensensmokkelaar

© BELGA

De Noord-Franse politiediensten merkten eind november 2017 een verdachte Fiat Doblo op. Toen ze de wagen wilden tegenhouden, werden ze door de chauffeur van het voertuig aangereden in een poging om de agenten af te schudden. De hulp werd ingeroepen van de politiezone Arro Ieper, en in Poperinge kwam de wagen uiteindelijk tot stilstand tegen een paaltje. In de wagen bevonden zich behalve de chauffeur nog zeven personen, allen van Iraakse origine. Enkele raakten lichtgewond tijdens de achtervolging. De chauffeur werd aangehouden.

De advocaat van de chauffeur beweerde tijdens een eerdere zitting dat de man onschuldig is. "De echte smokkelaar zat in de wagen, mijn cliënt wou gewoon naar Engeland", verklaarde de advocaat. Maar de rechter oordeelde toch dat de Irakees zich schuldig maakte aan mensensmokkel en veroordeelde hem vrijdag tot drie jaar effectief. De Fiat Doblo werd verbeurd verklaard.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!