Drie jaar cel voor Roemeense inbrekers die ook in Gistel toesloegen

Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft vier leden van een Roemeense inbrekersbende bij verstek tot drie jaar effectieve celstraf veroordeeld. Hun onmiddellijke aanhouding werd bevolen. Daniel M. (26) kon wel opgepakt worden en kreeg diezelfde straf voor de helft met uitstel.

In de zomer van 2014 sloegen de beklaagden uit de Roemeense stad Resita drie keer toe. Na inbraken in Rebecq en Saint-Ghislain roofden ze op 31 juli 2014 ook een huis in Gistel leeg. De inbrekers gingen telkens aan de haal met geld, juwelen, laptops, uurwerken en gsm’s. Nog diezelfde zomer liep de bende in Duitsland tegen de lamp. Hun uitlevering kwam echter niet in orde, waardoor ze toch terug vrijgelaten werden.

Daniel M. kon in januari 2017 toch opnieuw ingerekend worden na een inbraak in het Nederlandse Weert. Na enkele maanden werd hij deze keer wel aan ons land uitgeleverd. “Hij heeft alle feiten bekend en wil zijn verantwoordelijkheid opnemen“, aldus meester Silke Brutin. De verdediging vroeg om een straf met uitstel op te leggen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier