Dossier rond DSK-pooier in Kortrijk opnieuw uitgesteld

18/12/17 om 10:41 - Bijgewerkt om 10:41

Op de correctionele rechtbank van Kortrijk is het dossier rond DSK-pooier Dominique 'Dodo la Saumure' Alderweireld en elf andere beklaagden uitgesteld tot 16 april. Enkele beklaagden moeten nog voor het hof van beroep komen. Het hof moet nog beslissen of het ook de andere personen in de zaak wil horen of niet.

Dossier rond DSK-pooier in Kortrijk opnieuw uitgesteld

Dominique 'Dodo la Saumure' Alderweireld staat terecht voor lidmaatschap van een criminele organisatie, uitbating van prostitutiehuizen en mensenhandel met gebruik van geweld, intimidatie, bedreigingen en corruptie. Naast hem moeten nog elf beklaagden zich verantwoorden in het dossier, dat handelt over prostitutiebars in het Kortrijkse, maar ook in Wallonië, en over mensenhandel.

In 2015 stond Alderweireld ook terecht tijdens het proces tegen gewezen IMF-topman Dominique Strauss-Kahn (DSK) in Rijsel in verband met seksfeestjes. Toen werd Alderweireld, net als DSK zelf, vrijgesproken.

Omdat hij enkel Frans spreekt, vond de advocaat van Alderweireld dat het dossier moet behandeld worden voor de Doornikse rechtbank. Hij kreeg daarin bijval van enkele medepleiters, maar de burgerlijke partij en enkele andere beklaagden wilden de zaak liever in Kortrijk houden. Het verzoek tot verwijzing werd door de strafrechter afgewezen.

Enkelen gingen daartegen in beroep. De zaak is nog hangende bij het hof en kan daardoor in eerste aanleg nog niet ten gronde gepleit worden. In april zullen de partijen bekijken of het hof al een beslissing heeft genomen of er een nieuw uitstel vereist is.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!