Dortmund-supporter staat terecht voor wagen vol verboden wapens in Brugge

Naast de pepperspray vond de politie ook nog een boksbeugel, twee matrakken, fakkels Bengaals vuur, rookpotten, een noodhamer, bivakmutsen en handschoenen. © Foto Belga
Redactie KW

Een 51-jarige Duister moet zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden voor bezit van verboden wapens.

Op 18 september werd Jens M. samen met zijn zoon en een vriend opgepakt in de Doornstrat in Sint-Andries, vlakbij het Jan Breydelstadion. De supporters van Borussia Dortmund waren met de wagen naar Brugge afgezakt naar aanleiding van de wedstrijd tegen Club Brugge. Toen ze hun wagen wilden parkeren merkte een agent een busje pepperspray op in de zak van bestuurder Jens M. De politie doorzocht de wagen en vond naast de pepperspray ook nog een boksbeugel, twee matrakken, fakkels Bengaals vuur, rookpotten, een noodhamer, bivakmutsen en handschoenen.

“De beklaagde was duidelijk naar het stadion afgezakt om amok te maken”, stelde procureur Fauve Nowé. “Maar dankzij het alerte optreden van de politie kon dat voorkomen worden. Ik vraag minstens een jaar stadionverbod en de verbeurdverklaring van alle in beslag genomen wapens. Volgens de verdediging waren de drie Duitsers niet van plan om amok te maken. De advocaat van M. vroeg een straf met uitstel. De uitspraak volgt op 4 december.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier