Doodrijder Saar Gevaert staat op 5 februari terecht voor nieuw vluchtmisdrijf

18/12/17 om 14:11 - Bijgewerkt om 14:10

M.V., de doodrijder van Saar Gevaert, heeft in november opnieuw de vlucht genomen na een verkeersongeval. Hij ging met de wagen van zijn vriendin van de weg.

Doodrijder Saar Gevaert staat op 5 februari terecht voor nieuw vluchtmisdrijf

© Foto Kurt

Voor die feiten moet hij op 5 februari voor de politierechter komen, zo meldt het parket maandag in een persbericht.

De Roeselaarse dertiger die in december 2015 Saar Gevaert doodreed en vluchtmisdrijf pleegde, heeft vorige maand opnieuw de vlucht genomen na een ongeval, dit keer gelukkig enkel met stoffelijke schade. In Ledegem reed hij op 10 november tegen een elektriciteitspaal met de wagen van zijn vriendin. Het voertuig werd zonder bestuurder aangetroffen in de gracht. Op 12 november werd M.V. door de politiediensten gearresteerd in zijn woning en werd hij verhoord. Op het moment van het ongeval reed hij zonder rijbewijs, want dat had hij moeten inleveren na het dodelijk ongeval eind 2015.

Toen hij de nieuwe feiten pleegde, was M.V. al door de politierechtbank veroordeeld voor het ongeval met Saar Gevaert. "Deze veroordeling was echter niet definitief gelet op de lopende beroepsprocedure bij de correctionele rechtbank", stelt parketwoordvoerder Karlien Ververken. "Voor de nieuwe feiten moet betrokkene zich op 5 februari 2018 verantwoorden voor de politierechtbank."

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!