Dochter toekomstig burgemeester betrapt inbrekers in Sint-Andries

Redactie KW

De inbrakenplaag in de Brugse deelgemeenten houdt niet op. Donderdagavond werd er opnieuw ingebroken in zes woningen in Sint-Andries.

Sint-Andries werd op donderdagavond opnieuw getroffen door inbrekers. Zij sloegen in totaal in zes woningen toe. De daders maakten niet altijd buit. Als ze dat wel deden, dan ging het voornamelijk om geld en juwelen. Ze deden dat onder andere in woningen in de Betferkerklaan, de Grote Ede en de Doornstraat. Alle inbraken vonden heel dicht bij elkaar plaats.

Even boodschappen doen

In de Betferkerklaan woont Bieke De Fauw (30), dochter van toekomstig burgemeester Dirk, met haar man en hun baby. Zij was donderdagavond even boodschappen gaan doen. Bij haar thuiskomst deed ze een onaangename ontdekking.

“De deur ging moeilijker open. Eenmaal dat toch gelukt was hoorde ik geluid boven”, zegt ze. “Daar was duidelijk iemand aan het rommelen. Ik kreeg schrik en ben weggelopen. Mijn baby zat nog in de auto, dus heb ik de politie gebeld en ben naar mijn ouders gereden.”

“Vies gevoel”

Waar Bieke voor vreesde, was inderdaad werkelijkheid. Ze had de inbrekers op heterdaad betrapt. Ook zij waren geschrokken en maakten zich snel uit de voeten. “Het was heel duidelijk. In onze kamer stond de helft van de lades open”, zegt ze. “Ik ben dus echt binnengekomen op het moment dat ze die aan het doorzoeken waren. Het is een enorm vies gevoel om op die manier thuis te komen.”

De dieven maakten eerst de lamp met een bewegingssensor in de tuin onklaar. Via een schuifraam aan de achterzijde van het huis geraakten ze binnen. Het gezin had daar nochtans een houten balk gelegd zodat het niet makkelijk kon opengebroken worden.

Aan de haal met juwelen

“Ze hebben het raam gewoon op twee plaatsen ingeslagen. Eén keer om de balk te verleggen en één keer om het raam open te krijgen”, zegt Bieke. “Van daaruit zijn ze onmiddellijk naar de badkamer en onze slaapkamer gegaan.”

De dieven gingen aan de haal met enkele juwelen: een horloge, een ketting, oorbellen en een armband. Ook de schade aan het schuifraam is aanzienlijk. “Met een kruipende baby in huis moet ik dus heel wat scherven opkuisen. Momenteel moeten we ons met karton behelpen om het gat te dichten. Niet echt aangenaam met deze temperaturen. Hopelijk kan het allemaal snel hersteld worden. Wij zullen nu ook een alarmsysteem installeren. Dit willen we niet meer meemaken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier