Dieven stelen caravan in Sint-Andries en raken daarna betrokken bij ongeval

Redactie KW

Dieven hebben woensdagnacht een splinternieuwe caravan gestolen in Sint-Andries. Enkele kilometers verder raakten ze echter betrokken bij een ongeval. Ze lieten de vernielde caravan achter. “We wilden er net de eerste keer mee vertrekken.”

Wat hadden ze zin in de eerste trip met hun spiksplinternieuwe caravan. Sonja Van Moerbeke (62) en haar man Ghislain Claeys (62) haalden die woensdagavond in de stalplaats op en parkeerden hem voor de deur in de Lange Muntstraat in Sint-Andries (Brugge). Maar toen ze donderdagmorgen opstonden en de caravan vol wilden laden, was die verdwenen. “Het verschot van ons leven”, zegt Sonja. “Hij had één nacht voor onze deur gestaan en was al gestolen. Zoiets geloof je toch niet.”

Helaas voor het koppel was het wel de realiteit. Ze gingen bij de politie aangifte doen en kregen daar zowaar te horen dat hun caravan al terecht was. Al was dat niet meteen in de staat waar ze op gehoopt hadden. Wellicht schoot de caravan langs de Expresweg even voorbij de gevangenis van de trekhaak van de wagen van de daders. Hij sloeg te pletter op een paal en is perte totale. De dieven lieten de caravan achter en vluchtten weg in de richting van Zeebrugge.

Vertrouwen in mensen

Sonja en Ghislain kregen hun caravan ondertussen al te zien. Die is volledig vernield door het ongeval. “Hij was nochtans pas nieuw. Het plastic zat nog rond de matras”, zegt Sonja. “We vinden het echt verschrikkelijk. Onze vorige caravan stond twaalf jaar lang aan onze voordeur. De nieuwe stond er een paar uur en werd al gestolen. En dat net onder ons slaapkamerraam. Wij zijn zelf goudeerlijk en doen aan vrijwilligerswerk. Mijn vertrouwen in mensen heeft nu toch wel een knauw gekregen. De caravan is wel omnium verzekerd, maar sowieso verlies je aan zo’n zaken.”

De gestolen caravan kostte het koppel ongeveer 30.000 euro. Het was de laatste caravan die ze zouden kopen, dus het mocht wel wat luxueuzer. “We hadden al heel wat tripjes in ons hoofd. Dit weekend trekken we als danskoppel naar een wedstrijd in Nederland. We wilden dat met de caravan doen, maar nu moesten we in extremis nog een hotel boeken. Het enige geluk is dat we hem nog niet helemaal volgeladen hadden. Anders waren we dat ook kwijt.”

Daders identificeren

Sonja en Ghislain hopen dat iemand iets gezien heeft om zo de daders te kunnen identificeren. “Het moet woensdagnacht rond 3 uur gebeurd zijn, want het ongeval was omstreeks 3.20 uur bij de politie binnen gekomen. De caravan werd op sporen onderzocht en de politie zal camerabeelden bekijken. Wij hopen dat dat naar de daders kan leiden.” Wie meent iets te weten of iets gezien heeft, kan contact opnemen met de lokale politie van Brugge.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier