Dieven stelen 10.000 euro aan materiaal in Waregem

"Gelukkig hebben ze mijn reparatiekoffer niet meegenomen", zucht Wannes. (foto PPW)
Redactie KW

Amper 18 maanden is Wannes Dewilde (35) zelfstandig loodgieter. Hij krijgt al een eerste grote tegenslag te verwerken. Begin deze week werd voor 10.000 euro aan materiaal gestolen uit zijn bestelwagen in de Ingooigemstraat.

“Dinsdagmorgen wou ik onze vierjarige tweeling Mara en Esmée naar school brengen’, opent Wannes, “Ik merkte meteen de diefstal op. De dieven zijn zeer professioneel tewerk gegaan, want er was amper schade. De schuifdeur moeten ze met een ijzeren draad hebben geopend. Ze zijn blijkbaar heel goed op de hoogte van de waarde van het materiaal want enkel de duurdere boor-, schijf- en persmachines werden ontvreemd. Tot overmaat van ramp kunnen we ons voor dergelijke diefstallen niet verzekeren, omdat er te veel (ex-) collega’s er in het verleden misbruik van maakten (kapot of aftands materieel werd wel eens als gestolen aangegeven, red.).”

Veel werk

“Net nu heb ik heel veel werk”, vervolgt Wannes. “Gelukkig zijn er veel collega’s die hulp hebben aangeboden. Het is heel triest de vele inbraken in de streek te moeten vaststellen. Gelukkig speelt de politie kort op de bal en wordt aan preventie gedaan. In de hoop materiaal te kunnen recupereren, moet ik dringend alle serienummers doorgeven. Verdachte auto’s worden systematisch gecontroleerd. Veel meer dan verwacht worden gestolen goederen teruggevonden.” (PPW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier