Dieven slaan toe in bestelwagens in Wingene en Zwevezele

12/10/17 om 10:43 - Bijgewerkt om 10:42

In Wingene en deelgemeente Zwevezele zijn dinsdagnacht opnieuw drie aannemers het slachtoffer geworden van een inbraak in hun bestelwagen. Er verdween voor tienduizenden euro's aan werkmateriaal.

Dieven slaan toe in bestelwagens in Wingene en Zwevezele

Peter Van Houtteghem van VHP Projects is heel wat werkmateriaal gestolen. © LSI

In de Heremeersstraat in Wingene forceerden de dieven met een schroevendraaier het slot van de achterdeur van de bestelwagen van elektricien Mario Slock van de firma Jibali. Er verdwenen boor- en vijsmachines voor naar schatting zo'n 4.000 euro.

Hetzelfde verhaal bij Peter Van Houtteghem van VHP Projects in de Baron de Boesinghestraat in Zwevezele. "Mijn bestelwagen stond op de oprit", vertelt Peter. "Ik vertrok 's morgens vroeg naar een klant in Temse. Pas daar stelde ik vast dat er heel wat materiaal verdwenen was. Alle materiaal dat in koffers zat, zoals boor- en slijpmachines, perslucht- en klophamers... zijn weg."

"Ik kocht ondertussen noodgedwongen al voor 5.000 euro nieuw materiaal. Bovendien kon ik de klant gisteren niet helpen, is er een hele werkdag verloren en blijkt de inboedel van de bestelwagen niet verzekerd door de autoverzekering."

Op camerabeelden zag Peter één dader het slot van de achterdeur forceren. In de laadruimte was hij ongeveer vijf minuten bezig.

Ook Peters buurman, loodgieter Thomas Lakiere van de firma L-Teco, is slachtoffer. "Ik ben zo goed als alles kwijt", zucht hij. "Er rest me enkel nog wat klein materiaal. Ik schat de buit toch op zo'n 30.000 euro. Gelukkig kan ik nog beroep doen op een collega om de komende dagen wat verder te kunnen werken."

(LSi)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!